27 december 2012, 09:46 Health views 4890
27 december 2012, 09:46 Health views 4890

În preajma sărbătorilor de iarnă, mai mulți agenți economici, sancționați. Vezi de ce

În ajunul sărbătorilor de iarnă, crește cantitatea de consum și respectiv vînzările produselor alimentare. Astfel că în această perioadă, Agenției pentru Protecția Consumatorilor (APC) intensifică controalele inopinate prin piețe și magazine.

Solicitată de NOI.md, șefa serviciului de informare și comunicare cu Mass-media a Agenției pentru Protecția Consumatorilor, Viorica Șterbeț a declarat că mai mulți inspectori ai APC în colaborare cu agenți ai Ministerului de Interne au început efectuarea controalelor în magazinele și piețele din Chișinău, Bălți și Cahul de pe data de 24 decembrie. Acestea vor dura pînă la sfîrșitul săptămînii.

Astfel că în primele trei zile, au fost efectuate circa 30 de controale, între care circa 20 de agenți economici au fost sancționați pentru încălcările depistate de către specialiști.

„Cele mai dese încălcări au fost depistate la capitolul marcarea neconformată a produselor alimentare, condiții de păstrare neadecvate, cîntare fără buletin metrologic, prețuri incorecte și înșelarea consumatorilor la rest”, a spus Șterbeț.

Sancțiunile variază de la două mii de lei pînă la 14 mii de lei.


Sursa: noi.md

Keywords:

sanatate , economie , amenda

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1850
Populația:
1789 locuitori

Plop-Ştiubei este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Plop-Ştiubei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Căușeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1789 de oameni. Satul Plop-Ştiubei a fost menționat documentar în anul 1850.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.