17 january 2013, 12:05 Health views 7454
17 january 2013, 12:05 Health views 7454

Virusul gripal care face ravagii în Europa nu este periculos pentru moldoveni


Foto: newsmoldova.ru

Virusul gripal de tip "B", care face ravagii în Europa și Statele Unite, nu este o amenințare gravă pentru locuitorii din Republica Moldova, a declarat pentru agenția Novosti-Moldova Șeful Laboratorului de infecții acute virale ale Centrului Național de Sănătate Publică Petru Scoferța.

"În acest an, în Moldova au fost vaccinați 100 mii de locuitori. In compoziția vaccinului intră și virusul gripal "A" și virusul gripal "B", așa că epidemie de gripă în țară în 2013 nu va fi. Se așteaptă o incidență medie a îmbolnăvirilor de gripă ", - a spus Scoferța.

El a subliniat că nu există nici o cauză specifică pentru apariția focarelor de gripă, totul depinde de sensibilitatea omului la virus.

El a adăugat că, în general, gripa, tratată (de obicei, acest proces durează aproximativ o săptămînă), nu este periculoasă pentru viața omului, dar dacă boala este neglijată, pot apărea complicații pînă la otită sau chiar pneumonie.

Potrivit Centrului de Sănătate Publică, în 2010, au suferit de gripă 14 000 cetățeni ai țării noastre, în 2011 - circa 5.700 de persoane, iar în anul trecut au existat doar 334 astfel de cazuri. În acest an, doar un singur  caz a fost confirmat  de laborator.

Keywords:

virus , sanatate , Europa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
518 locuitori

Şalvirii Vechi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iliciovca, Șalvirii Vechi și Ceapaevca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 197 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 518 oameni. Satul Şalvirii Vechi a fost menționat documentar în anul 1793.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.