29 january 2013, 09:28 Health views 6278
29 january 2013, 09:28 Health views 6278

Nu avem epidemie de gripă

De la începutul sezonului rece, în republică au fost înregistrate 12 cazuri de gripă confirmate prin teste de laborator. Autorităţile susţin că nu există semne că în perioada următoare să ne confruntăm cu o epidemie, anunță prime.md.

Din cele 12 cazuri de gripă înregistrate, şase sunt de tip B, patru de tip A(H1N1), aşa-numita gripă porcină, un caz mixt şi un caz de îmbonăvire cu gripă A(H2N3). Autorităţile declară că pînă în prezent nu au fost raportate cazuri de deces din cauza maladiei. Cel mai grav bolnav cu complicaţii în urma gripei este din raionul Ungheni. Aici în trei localităţi a fost instituită carantină.

Viceministrul Sănătăţii a dat asigurări că nu există motive de îngrijorare și că toate instituţiile medicale din ţară sînt pregătite să facă faţă situaţiei, iar farmaciile sînt asigurate cu preparate antivirale.

Pentru a nu se îmbolnăvi de gripă, medicii recomandă oamenilor să aerisească bine încăperile, să se spele mai des pe mîini şi să evite locurile aglomerate.

Keywords:

sanatate , virus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1428 locuitori

Şendreni este un sat din cadrul comunei Vărzăreşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1428 de oameni. Satul Şendreni a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.