21 july 2023, 14:00 Health views 1328
Studiu: Ce cred moldovenii despre vizitele la psiholog
21 july 2023, 14:00 Health views 1328

Studiu: Ce cred moldovenii despre vizitele la psiholog

De teamă să nu fie arătați cu degetul, moldovenii nici nu se gîndesc să meargă vreodată la psiholog. Asta e concluzia generală a unui studiu realizat de Magenta Consulting.

Oamenii de rînd aleg să caute alinare sufletească la rude sau la prieteni, dar nu la specialiști. Autopercepția despre starea emoțională este bună pentru 36% dintre moldoveni. Aproape 40 la sută își evaluează starea ca fiind nici bună, nici rea, și doar 6% o descriu ca fiind foarte bună, afirmă experții de la Magenta Consulting.

Respondenții au fost întrebați, în primul rînd, cum își descriu sănătatea psiho-emoțională la etapa actuală. Majoritatea nu s-a adresat niciodată la un psiholog, afirmă experții. Deși ponderea persoanelor care recunosc că au avut de suferit emoțional în ultima perioadă este mare, totuși numărul celor care apelează la servicii de psihoterapie este mic.

Potrivit studiului, 93% dintre moldoveni nu au apelat niciodată în ultimul an la psihoterapeut. Doar 5% au apelat, odată sau de trei ori, la consiliere, transmite Noi.md cu referire la jurnaltv.md.

Psihologii susțin că cetățenii nu apelează la ajutorul specialiștilor din mai multe motive. Unul dintre acestea ar fi teama că vor fi tratați inadecvat de către cunoscuți, dacă le spun că au nevoie de ajutor psihologic.

Sondajul Magenta Consulting a fost efectuat în perioada 1 aprilie – 1 mai curent pe un eșantion de 1159 respondenți. Marja de eroare este de aproape 3%.

Source: noi.md

Keywords:

studiu , psihologie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
3439 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3439 de oameni. Satul Glinjeni a fost menționat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.