11 september 2020, 15:00 Health views 44826
11 september 2020, 15:00 Health views 44826

Cinci cele mai periculoase produse pe care le consumăm zilnic


Foto: informing.ru

Sînt oare atît de benefice produsele care ni se recomandă pentru consum? Studiile arată că cele mai multe dintre produsele poziționate ca fiind sănătoase nu sînt recomandate pentru consumul de zi cu zi și pot cauza grave probleme de sănătate.

De exemplu , ceaiul verde este un excelent antioxidant care previne activitatea radicalilor liberi. Dar excesul de ceai verde poate provoca daune ireparabile pentru organism, deoarece împiedică absorbția de acid folic. Dacă femeile folosesc ceaiul verde în momentul conceperii copilului sau în timpul sarcinii, aceasta crește riscul de anomalii fetale. Pericolul există chiar dacă bem doar 2-3 cești de ceai pe zi. Mai mult decît atît, mai mult de două cești de ceai verde cresc nivelul de polifenoli, provocînd schimbări negative în ficat.

Este periculos de consumat în fiecare zi alimente care conțin acizi grași omega-3, ulei de pește, inclusiv în capsule. Conform rezultatelor unui studiu, rata mortalității la persoanele care luau capsule cu ulei de pește era mai mare. În plus, utilizarea permanentă a acestor produse amenință cu probleme cu glandele suprarenale.

Uleiul de masline - un produs foarte folositor, deși atunci cînd este utilizat în cantități mari, acesta ajută la acumulareade kilograme în plus, deoarece conține calorii nu mai puține decît în ​​uleiul de floarea soarelui și chiar mai multe decît în unt. Apropo, este folositor doar uleiul de măsline presat la rece. Uleiul din categoria "Aruch" conține cancerigeni, inclusiv benzopiren.

Nucile sînt renumite pentru proprietățile nutritive valoroase, dar supradozajul lor poate provoca dureri de cap, vărsături, si chiar otrăvire. De asemenea, nucile dezvoltă boli fungice care conduc la o creștere a substanțelor toxice. Nucile pot fi un alergen surprinzător de puternic, astfel încît va trebui să le consumăm cu grijă.

Așa cum mulți știu, rosiile contin licopen, un antioxidant puternic. Cu toate acestea , medicii reamintesc că, în plus față de licopen roșiile conțin mult calciu. Datorită utilizării frecvente a tomatelor se poate acumula calciul în organism, ceea ce poate duce la depunerea de săruri, formarea de pietre la rinichi și alte probleme , mai ales la persoanele cu osteoporoză și alte boli ale articulațiilor.

Source: informing.ru

Keywords:

sanatate , alimentatie , sfat

Comments

 (1)
  • #1 oleg Reply Quote selected
    вы бы написали больше о влиянии газировок, сладостей , майонезов, о выпечки которые продаются практически на каждом углу и являются каждодневным рационом граждан.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.