Go to section: Theatre
26 may 2014, 10:17 Theatre views 12116
Un balerin moldovean cu renume mondial a evoluat la Chișinău
Photo: moldpres.md
26 may 2014, 10:17 Theatre views 12116

Un balerin moldovean cu renume mondial a evoluat la Chișinău

Prim-solistul Operei de Stat din Berlin, Dinu Tamazlîcaru, originar din Republica Moldova a dansat pe 24 mai pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău în spectacolul „Don Quijote" de Ludvig Minkus, transmite MOLDPRES.

Balerinul moldovean a evoluat alături de solista Operei din San Carlo, Italia, Maria Kicevska, originară din Macedonia.

Solicitat de MOLDPRES, Dinu Tamazlîcaru a spus că deşi a dansat pe cele mai mari scene ale lumii, este pentru prima dată cînd este invitat la Chişinău. „Am emoţii deosebite. Am plecat de acasă la vîrsta de 15 ani. Pentru mine este ceva extraordinar să dansez pe scena pe care am făcut cîndva primul pas", a declarat renumitul balerin.

Dinu Tamazlîcaru s-a născut pe 17 aprilie 1984 la Chişinău. A studiat la Liceul de Coregrafie din capitală. În 2002 a absolvit Conservatorul din Viena, Austria, secţia de coregrafie. Imediat după absolvire este angajat în calitate de solist la Opera din Berlin, iar în 2007 devine prim-solist al acesteia. Dinu Tamazlîcaru a obţinut mai multe premii la diverse concursuri internaţionale. Este feciorul distinsei cîntăreţe Ileana Osoianu. Fratele lui Dinu, Radu Tamazlîcaru este solist la Opera din Baden, Austria.

Source: moldpres.md

Keywords:

balet , moldovenii , cultura , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
397 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Step-Soci, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Orhei şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 397 de oameni. Satul Budăi a fost înființat în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.