Go to section: Theatre
28 april 2015, 16:22 Theatre views 7830
Astăzi demarează Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”
Photo: diez.md
28 april 2015, 16:22 Theatre views 7830

Astăzi demarează Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”

Începînd cu ziua de astăzi, 28 aprilie, pînă pe 3 mai curent, în capitală se va desfășura cea de-a V-a ediție al Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest", notează NOI.md.

Ediția anului acesta se va desfășura sub genericul „Comunicare, gest și mișcare", programul fiind structurat pe secțiuni ce includ spectacole bazate pe expresia corporală, teatru-dans și pantomimă, spectacole verbale, ateliere de dans și de mișcare corporală, proiecții de spectacole, expoziții, recitaluri.

Evenimentul remarcabil reunește în acest an studenți ai școlilor de teatru și film din Austria, Georgia, Germania, Franța, Moldova, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina. În premieră, la ediția curentă a „ClassFest"-ului vor participa instituțiile de învățămînt artistic din Paris cu spectacolul „Trei surori" de Carlo Boso; Berlin care vor prezenta „Filoctet" de Heiner Muller și Graz cu spectacolul „Ei trag în actori, nu-i așa?" de Ed. Hauswrith & Ensemble.

Pe parcursul celor șase zile festivaliere, spectatorii vor avea ocazia să vadă spectacole diverse ca gen, ca formulă estetică și stilistică. Mai multe teatre din Chișinău vor găzdui pe perioada festivalului cele mai reușite spectacole realizate de tinerii actori, studenți ai școlilor de teatru din țară și de peste hotare. Spectacolele vor fi prezentate la Teatrul Național „Mihai Eminescu", Teatrul Republican „Luceafărul", Teatrul „Eugene Ionesco", Teatrul Republican de Păpuși „Licurici", Teatrul de Revistă „Ginta Latină", Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P. Cehov". Intrarea la spectacole este liberă.

Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest" este unic pentru studenții și tinerii din Republica Moldova și are drept scop promovarea valorilor artei contemporane, menținerea și dezvoltarea dialogului intercultural și schimbul de experiență între școlile de teatru, precum și încurajarea tinerilor artiști, oferindu-le posibilitatea de a-și prezenta cele mai bune producții artistice.

Source: www.noi.md

Keywords:

Festival , teatru , Chisinau , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
490 locuitori

Maximeni este un sat din cadrul comunei Javgur, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 490 de oameni. Satul Maximeni a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.