Go to section: Theatre
12 july 2011, 11:43 Theatre views 6757
12 july 2011, 11:43 Theatre views 6757

Opera „Cavalleria Rusticana” la Teatrul Naţional de Operă şi Balet


Foto: showbizhot.net 

La 11 decembrie, pe scena Teatrului Naţional din Republica Moldova va fi prezentată opera lui Pietro Mascagni „Cavalleria Rusticana”. Libretul este semnat de Giovanni Targioni-Tozzetti şi Guido Menasci. Acţiunea operei se desfăşoară la sărbătoarea de Paşte în anul 1880 într-o zonă rurală a Siciliei. Drept contrabalanţă cu denumirea operei, comportamentul majorităţii personajelor piesei este lipsit de onoare. O poveste de dragoste încurcată şi bîrfele satului duc la un duel pe viaţă şi moarte. Rivalii se luptă cu cuţite. Unul dintre ei este ucis la duel.

În acest an „Cavalleria Rusticana” este montată în scenă de către regizoarea − Eleonora Constantinova − Artistă a Poporului din Republica Moldova cu participarea dirijorului Svetlana Popova. În rolurile principale evoluează soliştii Operei Naţionale −Natalia Margarit şi Igor Macarenco, ambii Maeştri în Arte şi Artistul Emerit al Republicii Moldova − Boris Materinco.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1979
Populația:
1011 locuitori

Mălăieştii Noi este un sat din cadrul comunei Bălăbăneşti, raionul Criuleni. Satul are o suprafaţă de circa 0.42 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.20 km. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Criuleni și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Mălăieştii Noi a fost întemeiat în anul 1979.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.