Go to section: Theatre
20 july 2012, 09:19 Theatre views 9932
20 july 2012, 09:19 Theatre views 9932

Doi balerini moldoveni au fost premiaţi la un concurs internaţional din Croaţia

Balerina Cristina Ţipirig de 26 ani a cucerit Premiul I la Concursul Internaţional de Balet "Mia Corak". Evenimentul a avut loc recent în oraşul Zagreb, Croaţia, informează MOLDPRES.

Dansatoarea moldoveană a menţionat pentru agenţie că Marele Premiu nu a fost acordat. Cristina Ţipirig a evoluat în acest concurs împreună cu Alexandru Balan. Un alt artist al Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu", Constantin Tcaci, care are 21 de ani, a obţinut la concursul din Zagreb Premiul pentru cea mai bună tehnică.

Concursul "Mia Corak" a mai reunit artişti de balet din Australia, Canada, Japonia, România, Rusia, SUA, Ucraina ş.a.

Competiţia s-a desfăşurat în două etape – balet clasic şi balet modern. Din juriu au făcut parte artişti de balet din SUA, Japonia, Croaţia. Preşedintele juriului a fost Irek Mukhamedov, celebru dansator, originar din Federaţia Rusă, notează MOLDPRES.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2730 locuitori

Sadova este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Sadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Amplasat în zona Codrilor, satul Sadova este situate la o distanţă de 14 km de oraşul Călăraşi şi la 48 km de Chşinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2730 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sadova datează din anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.