Go to section: Theatre
03 june 2024, 12:30 Theatre views 820
La bastina lui Mihai Volontir va avea loc un festival teatral
03 june 2024, 12:30 Theatre views 820

La bastina lui Mihai Volontir va avea loc un festival teatral

În satul de baștină a renumitul actor moldovean, Mihai Volontir se va desfășura un festival național teatral.

Evenimentul va avea loc pe 10 martie, anul curent, la Casa de Cultură din satul Glinjeni, raionul Șoldănești.

Evenimentul este dedicat aniversării a 90 de ani de la naștere îndrăgitului actor.

Printre participanți se numără: Teatrul dramatic ”Baștina” din Bălți; Teatrul dramatic din s. Cosăuți, r-nul Soroca; Teatrul dramatic ”Amintiri” din Pepeni, r-nul Sîngerei; Teatrul dramatic ”TineArt”din șoldănești, Formația ”Opincuța din Rezina dar și Formația ”Haiducii” din Rezina.

Evenimentul va începe la ora 14:00.

Cunoscutul artist Mihai Volonris, s-a născut la 9 martie în anul 1934 în satul Glinjeni, raionul Rezina, Republica Moldova.

A făcut studii la Şcoala pedagogică din Orhei 1952-1955 de la vîrsta de 18 ani a început să lucreze în calitate de învăţător la şcoala rurală din satul Păpăuţi, Rezina, după absolvirea cărora este numit directorul Căminului cultural din satul Lipceni (raionul Rezina). Începînd cu anul 1957 este actor la Teatrul Muzical-dramatic (în prezent: Teatrul Naţional) „Vasile Alecsandri” din Bălţi, unde debutează în spectacolul „Chiriţa din Iaşi” în rolul Surugiului, devenind în scurt timp actorul cu cele mai multe roluri principale, dar şi regizor al multor spectacole.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
5882 locuitori

Tvardiţa este un sat şi comună din raionul Taraclia. Tvardiţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 44 km de oraşul Taraclia şi la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5882 de oameni. Satul Tvardița a fost înființat în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.