Go to section: Fine art
13 june 2014, 11:56 Fine art views 7328
13 june 2014, 11:56 Fine art views 7328

Expoziţia "Seara de Artă 2014" va fi inaugurată la Chișinău


Foto: moldpres.md

O expoziţie de artă cu vînzare va avea loc astăzi seara la Chişinău. Cea de-a XI-a ediţie a expoziţiei de binefacere "Seara de Artă 2014" va reuni lucrări a peste 90 de tineri artişti moldoveni, informează MOLDPRES.

Marie Moser, preşedinte al Clubului Internaţional al Femeilor din Moldova şi soţia Ambasadorului SUA în R. Moldova a precizat astăzi într-o conferinţă de presă că în cadrul expoziţiei vor fi vîndute atît lucrări de pictură, sculptură şi obiecte confecţionate manual ale artiştilor consacraţi, cît şi piese executate de artişti începători.

Între aceştia sînt Elena Revuţkaia, Violeta Zabulica-Diordiev, Ludmila Ţonceva, Anatol Danilişin, Vlad Tabac, Gheorghe Lisiţa.

În premieră, în cadrul "Serii de Artă" va avea loc o licitaţie secretă. La licitaţie vor fi scoase 12 lucrări ale diferiţilor artişti, care susţin proiecte de caritate din R. Moldova.

Pictoriţa Violeta Zabulica-Diordiev a precizat jurnaliştilor că va participa la "Seara de Artă" cu lucrări recente, iar preţul unei asemenea piese este de la 100 de euro în sus.

Expoziţia "Seara de Artă 2014" va avea loc mîine, la "Leogrand Convention Center", între orele 18.00 şi 21.30. Preţul unui bilet de intrare este de 150 lei (circa 10 dolari SUA). Totodată, copiii de pînă la 15 ani şi reprezentanţii mass-media vor avea acces liber la expoziţie.

Banii cîştigaţi de pe urma evenimentului vor fi donaţi persoanelor care suferă de boli incurabile, precum şi copiilor bolnavi de cancer.

La ediţia din anul trecut a "Serii de Artă" au fost colectaţi circa 3 mii de dolari SUA.

Source: moldpres.md

Keywords:

expoziție , Moldova , caritate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
571 locuitori

Corneşti este un sat din cadrul comunei Secăreni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Hîncești și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 571 locuitori. Satul Cornești a fost menționat documentar în anul 1666.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.