09 january 2011, 17:04 Miniature views 5428
09 january 2011, 17:04 Miniature views 5428

Aniversarea a 423 de ani a orașului Florești

Aniversarea  celor 20 de ani de la proclamarea independenţei RM a fost serbată cu mult fast în întreaga ţară, iar la Floreşti sărbătoarea a continuat şi a d oua zi. Floreştenii au marcat la 28 august şi 423 ani de la înfiinţarea oraşului lor.

Cu această frumoasă ocazie, pe Piaţa Independenţei a fost organizat un concert de muzică şi dans, susţinut de cei mai tineri artişti amatori din Floreşti. Oaspeţii oraşului, cît şi locuitorii au putut vizita în această zi expoziţia-tîrg „Fabricat în Floreşti”, cu participarea întreprinderilor locale care au avut posibilitatea de a-și promova producția proprie. Deși ținta lor a fost potențialul cumpărător, totuși un interes sporit au acordat cei mai tineri vizitatori care mereu dau dovadă de curiozitate. Participanților la expoziția –tîrg ,,Fabricat în Florești”, li s-au înmînat diplome.

Locuitorii s-au bucurat de concertul susținut de tinerele talente floreștene.Organizatorii au încercat să mențină spiritul marii sărbători prin susținerea acestor activități cultural-artistice. Spre seara zilei, intrepretul îndrăgit, Ionel Istrati a reușit să creeze o adevărată atmosferă de sărbătoare care a fost susținută de formația de etno-rock din orașul Bălți.

Sursa: flortv.net

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
221 locuitori

Floriceni este un sat din cadrul comunei Căinarii Vechi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 203 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 221 de oameni. Satul Floriceni a fost întemeiat în anul 1930.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.