16 october 2012, 15:35 views 9720
16 october 2012, 15:35 views 9720

Liceele din raionul Nisporeni sînt pe cale de dispariție

Majoritatea liceelor din raionul Nisporeni sînt pe cale de dispariție, avertizează responsabilii din Educaţie. Din cauza numărului mic de elevi, în opt dintre cele zece licee existente nu a avut loc admiterea în clasa a X-a.

În schimb, în cele doua licee în care a avut loc admiterea, numarul elevilor a crescut în comparatie cu anii precedenţi, fapt de denotă că există, totuşi, doritori de a face studii.

Din cauza numărului mic de candidaţi, concursul de admitere în liceele din Nisporeni este doar unul simbolic. Astfel, sunt înscrişi toţi doritorii, indiferent de notele obţinute la absolvirea gimnaziului. Situația nu este mai buna nici în celelalte clase, există școli în care nu se pot forma nici unele clase gimnaziale.

 În raionul Nisporeni sunt în total 38 de clase liceale în care îşi fac studiile 820 de elevi.

 

Keywords:

scoala , localitati , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
2295 locuitori

Marinici este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Heleşteni și Marinici. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2295 de oameni. Satul Marinici a fost menționat documentar în anul 1667.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.