11 november 2013, 14:32 views 16206
11 november 2013, 14:32 views 16206

Oraşul Orhei, invadat de porumbei


Foto: trm.md

Sute de specii de porumbei au fost expuse la un tîrg specializat de hulubi din oraşul Orhei. Expoziţia – iarmaroc, dar şi timpul frumos i-a scos pe locuitorii Orheiului din case, deşi puţini dintre vizitatori s-au încumetat să dea sute de euro pentru un simbol al păcii.

Hulubi de toate culorile, pentru toate gusturile şi buzunarele. Columbofilii din Moldova, dar şi oaspeţii din Romînia şi Ucraina s-au lăudat cu cele mai rare şi frumoase exemplare la expoziţia cu genericul Porumbelul-simbolul păcii, relatează trm.md.

Columbofilii spun că deşi nu este prea avantajoasă, pasiunea creşterii porumbeilor este transmisă de la o generaţie la alta. Mai mult decît un hobby, creşterea acestor păsări le aduce multă satisfacţie, dar şi multe griji, întrucît hulubii sunt păsări pretenţioase ce necesită o îngrijire aparte.

Vizitatorii tîrgului au rămas surprinşi de exemplarele rare de hulubi aduse la expoziţie. Frumuseţea simbolurilor păcii a fost, mai ales, pe placul celor mici.
Expoziţia de porumbei de la Orhei a ajuns în acest an la cea de-a 10 ediţie. La tîrg au fost expuse peste 500 de păsări, preţul unei perechi de porumbei variază de la cîteva sute de lei, la cîteva sute de euro.

Source: trm.md

Keywords:

pasari , localitati , expoziție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
597 locuitori

Alexeuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 597 de oameni. Satul Alexeuca a fost menționat documentar în anul 1852.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.