În raionul Slobozia sînt consolidate malurile Nistrului prin plantarea arborilor



Pe teritoriul raionului Slobozia din regiunea transnistreană au început lucrări de plantare a arborilor. Scopul acţiunii este de a consolida malurile rîului Nistru, pe cursul inferior, de la satul Chiţcani, relatează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat, serviciile de profil din autoproclamata rmn vor planta circa două mii de puieţi, pe o suprafaţă totală de 11 hectare. Arborii vor crea o carcasă naturală care va avea un impact benefic asupra întregului ecosistem nistrean. Tînăra pădure, ce va începe în preajma satului Chiţcani şi va fi plantată pe cursul inferior al Nistrului, va fi constituită din specii caracteristice zonelor umede de habitat – plop alb, anin negru, frasin etc.

Specialiştii afirmă că aceste specii de arbori au fost recomandate de savanţi. Totodată, sînt panificaţi pentru sădire şi puieţi de arbuşti, care vor separa spaţiul forestier de digurile de pe Nistru.

Afară de plantarea puieţilor, ecologiştii din regiune au preconizat un program de activităţi pentru reabilitarea spaţiilor verzi multianuale pe cursul inferior al Nistrului. "Mulţi copaci şi-au depăşit deja vîrsta biologică şi trebuie înlocuiţi. Bunăoară, unii plopi au peste 50 de ani, în timp ce termenul de exploatare a acestui arbore este de 30-35 de ani", se arată în comunicat.

Acţiunea de înverzire a spaţiului riveran Nistrului se desfăşoară în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea gestionării acvatice şi securitatea ecosistemelor incluse pe site-ul "Nistrul Inferior" al Convenţiei Internaţionale Ramsar".

Source: moldpres.md

Keywords:

localitati , Nistru , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
104 locuitori

Vesioloe este un sat din cadrul comunei Șipca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Vesioloe alcătuia 104 oameni în anul 2000. Satul Vesioloe a fost menționat documentar în anul 1886.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.