25 september 2015, 09:47 views 7698
Lucrări impresionante, expuse la Soroca
25 september 2015, 09:47 views 7698

Lucrări impresionante, expuse la Soroca

Regalul de artă din diverse colţuri ale lumii a fost organizat în cadrul Bienalei Internaţionale 2015. Evenimentul face parte din agenda Zilelor Europene ale Patrimoniului, care se desfăşoară în Republica Moldova până pe 27 septembrie, relatează Mesager.

La Soroca au ajuns picturi din 16 țări ale lumii, care poartă semnătura unor renumiți artişti plastici din Cehia, Coasta de Fildeş, Franţa, Germania, Japonia, Olanda, Polonia, Moldova, Ucraina, SUA.

Expoziția pune în valoare evoluţia artistică contemporană, îmbinând conceptele moderne cu cele tradiţionale.

„Ne bucurăm că noi la Soroca am putut să ducem așa expoziție, ceea ce este sunt lucruri de valoare care publicului larg le-ar deschide ochii și ar putea să vadă nu doar ceea ce putem face noi", spune Nicolae Bulat, director, Muzeul de Istorie și Etnografie.

Ajunsă la a IV-a ediție, Bienala Internațională de Pictură se impune drept un eveniment cultural de anvergură, spun organizatorii.

„Este o expoziție selectă, realizată de artiști profesioniști și are ca scop în primul rând o sincronizare a artiștilor moldoveni cu estetica din țările occidentale. A fost expunerea în mai la Chișinău, în luna august a fost expusă la București, la Palatul Parlamentului, unde a fost vizitată de mii de vizitatori, sperăm ca aceasta să aducă un plus de valoare acestui oraș, Soroca", afirmă Tudor Zbârnea, director, Muzeul Național de Artă.

La Soroca, Bienala internațională de Pictură este parte a ciclului de acțiuni culturale dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului.

„În afară de această expoziție, va fi prezentată și expoziția meșterilor populari - în cariera de piatră de la Cosăuți, o carieră care la fel face parte din patrimoniul cultural-industrial al Moldovei. Vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă îndeletnicirile, dar și metodele și uneltele de lucru în domeniul patrimoniului industrial", afirmă Grigore Bucătaru, șef Secția Cultură.

Expoziţia de la Soroca va rămâne deschisă publicului până pe 10 octombrie.

Source: trm.md

Keywords:

expoziție , pictura , arta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
47 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Moșana, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 47 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat la începutul secolului XX cu denumirea Dragalina.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.