22 january 2014, 11:47 views 17699
În regiunea transnistreană crește vertiginos numărul pensionarilor
22 january 2014, 11:47 views 17699

În regiunea transnistreană crește vertiginos numărul pensionarilor

Circa două mii de persoane din regiunea transnistreană vor atinge în anul 2014 vîrsta de pensionare. Autorităţile separatiste consideră drept alarmantă tendinţa, de vreme ce, conform datelor oficiale ale autoproclamatei rmn, în regiune sînt înregistraţi peste 140 de mii de pensionari, transmite MOLDPRES cu referire la surse electronice.

Potrivit unui comunicat, societatea din regiunea transnistreană este preponderent în etate. Acest fapt se explică prin procesele de migrare, în care tineretul apt de muncă pleacă peste hotare. „Există, de asemenea, şi o tendinţă alarmantă de majorare a numărului de pensionari, explicată prin faptul că atunci cînd vine vîrsta de pensionare, persoanele care au lucrat în afara regiunii transnistrene se întorc la baştină şi beneficiază de plăţile sociale achitate de autorităţile de la Tiraspol”, se arată în comunicat.

Mărimea minimă a pensiei de vîrstă constituie în autoproclamata rmn, începînd cu 1 ianuarie 2014, 589 de ruble rmn şi va ajunge pînă la finele anului la 646 ruble rmn (circa 60 de dolari).

Pensia medie la începutul anului curent este de 1332 de ruble rmn (peste o sută de dolari). În fiecare lună, pensionarii din regiunea transnistreană beneficiază de un supliment de aproape 20 de dolari din ajutoare materiale externe.

Source: moldpres.md

Comments

 (1)
  • #1 Ira Reply Quote selected
    откуда у Вас такие данные о пенсии приднестровцев? Минимальная пенсия 700 руб.  максимальная 1350. Россия помогает по 100 руб. каждому пенсионеру.Никаких дополнительных средств больше я не знаю.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
230 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Cotovca alcătuia 230 de oameni în anul 2001. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.