19 january 2022, 14:00 views 2444
Ucraina a permis intrarea mașinilor cu plăci de înmatriculare transnistrene în anumite condiții
19 january 2022, 14:00 views 2444

Ucraina a permis intrarea mașinilor cu plăci de înmatriculare transnistrene în anumite condiții

Autovehiculele cu plăci de înmatriculare din regiunea transnistreană care nu au reușit să revină în regiune pînă la 1 octombrie 2021, cu titlu de excepție pot trece granița Ucrainei cu anumite condiții.

Despre acest lucru a anunțat Biroul politici de reintegrare din Moldova, relatează Noi.md.

Autoritățile ucrainene au adoptat decizia de a permite:

a) tranzitarea teritoriului Ucrainei în perioada 24 ianuarie – 24 februarie 2022 a unităților de transport cu plăci din regiunea transnistreană aflate în state terțe,

b) ieșirea autovehiculelor din respectiva categorie de pe teritoriul Ucrainei în direcția Republica Moldova în perioada 24 ianuarie – 01 aprilie 2022.

În același timp, autoritățile menționează că mecanismul pus în aplicare începînd cu data de 1 septembrie 2021 rămâne în vigoare și, respectiv, participarea în traficul rutier internațional și trecerea frontierei de stat moldo-ucraineană va fi permisă doar mijloacelor de transport înregistrate conform dispozițiilor generale ale legislației Republicii Moldova.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1637
Populația:
434 locuitori

Buteşti este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se afla la distanţa de 10 km de orașul Glodeni şi la 178 km de oraşul Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Butești a fost menționat documentar în anul 1637.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.