16 october 2015, 15:55 views 8795
Orașul Vulcănești a primit în dar un microscop și un aparat operațional de ultimă generație (Video)
16 october 2015, 15:55 views 8795

Orașul Vulcănești a primit în dar un microscop și un aparat operațional de ultimă generație (Video)

Agenția turcească TIKA a donat secției de microchirurgie a ochilor a Spitalului Raional Vulcănești un microscop și un aparat operațional de ultimă generație, în cinstea aniversării a 303-ea a orașului, miercuri, 14 octombrie.

Potrivit coordonatorului agenției turcești TIKA în Moldova, Janan Alpaslan, cooperarea cu orașul Vulcănești a fost una fructuoasă.

"Unele dintre cele mai importante proiecte implementate de către noi în orașul dvs. sînt: azilul de bătrîni și repararea primului etaj al spitalului raional. În plus, în anul 2015 am oferit suport material spitalului regional, iar în cinstea Zilei Orașului Vulcănești am achiziționat și transmitem aparatul operațional de ultimă generație Secției de microchirurgie a ochilor", a spus Janan Alpaslan.

Ea a menționat, de asemenea, că prietenia dintre Vulcănești și orașele Turciei au o istorie îndelungată, care va continua, comunică portalul de știri Gagauzinfo.MD

"În ultimii 20 de ani s-a ajuns la o relație strînsă a orașului Vulcănești cu localități înfrățite din Turcia, au fost realizate mai multe proiecte comune. Încercăm să vă susținem în eforturile dvs. de a îmbunătăți situația", a subliniat Janan Alpaslan.

În anii 2016-2017 TIKA va continua să ofere ajutor pentru lucrările de amenajare ale orașului Vulcănești.

Source: gagauzinfo.md

Keywords:

Găgăuzia , eveniment , spital

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1065 locuitori

Nucăreni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Nucăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1065 de oameni. Satul Nucăreni a fost menționat documentar în anul 1671 cu denumirea Îndărătnici.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.