16 september 2015, 15:06 views 6411
Tentativă de introducere ilegală a reductoarelor pentru sistemul de gaz auto
16 september 2015, 15:06 views 6411

Tentativă de introducere ilegală a reductoarelor pentru sistemul de gaz auto

Inspectorii postului vamal Sculeni au curmat o tentativă de introducere ilegală în țară a unui lot impunător de reductoare pentru sistemul de gaz auto, urmare a controlului efectuat asupra unui microbuz sosit din Italia.

Cazul a fost înregistrat la pista de intrare în țară a postului vamal Sculeni, cînd pentru efectuarea controlului de rigoare s-a prezentat un cetățean moldovean la volanul unui autoturism de model "Mercedes Sprinter", înmatriculat în Republica Moldova.

Unitatea auto transporta colete din Italia, având la bord și 8 pasageri. Atât șoferul, cât și persoanele aflate în mijlocul de transport au declarat organului vamal că transportă doar bunuri de consum personal.

Acționînd în baza analizei de risc, inspectorii vamali au decis efectuarea unui control fizic minuțios al microbuzului, în urma căruia au depistat un lot impunător de reductoare pentru sistemul de gaz auto de model „Landirenzo". Acestea au fost dosite în compartimentul marfar al unității auto, în vederea sustragerii de la controlul vamal. Ulterior a fost stabilit că marfa confiscată aparținea unui pasager, cetăţean al R Moldova.

Valoarea lotului transportat ilegal urmează a fi stabilită.

Mărfurile au fost ridicate și transmise împreună cu materialele acumulate către secția contracararea fraudelor vamale din cadrul Biroului Vamal Ungheni în vederea examinării cazului și stabilirii tuturor circumstanțelor.

Keywords:

frontiera , Moldova , contrabanda

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
266 locuitori

Evghenievca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea Evghenievca se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 266 de oameni. Satul Evghenievca a fost întemeiat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.