24 march 2016, 16:36 views 8793
Satul Avdarma din Găgăuzia, „campion” încă la un capitol
24 march 2016, 16:36 views 8793

Satul Avdarma din Găgăuzia, „campion” încă la un capitol

Satul Avdarma din Găgăuzia este renumit pentru numeroasele proiecte de infrastructură, sistemul avansat de securitate, săli de lux sau prin cartea ce expune istoria localității, dar mai are și alte aspecte care îi oferă întâietate în raport cu alte sate și chiar orașe.

Unul dintre aceste aspecte este faptul că, în Avdarma sunt numeroase familii cu mulți copii.

Așadar, potrivit datelor oficiale, la începutul anului 2016, în Avdarma sunt înregistrate 38 de familii care au între 3 și 7 copii.

Conform site-ului oficial al localității, familiile cu mulți copii întâmpină dificultăți atunci când vine vorba de resurse financiare necesare. Totodată, în ultima perioadă, în Avdarma a crescut rata natalității, astfel că o altă problemă este lipsa locurilor la grădiniță.

„Oferim o atenție deosebită mamelor cu mulți copii, mai ales de când am preluat conducerea. Pentru prima dată în Găgăuzia se plătește compensație", a precizat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, pentru www.avdarma.md. Compensația lunară, în perioada rece a anului, este de 100 de lei.

Precizare: Pe teritoriul Găgăuziei locuiesc 440 de familii care cresc mai mult de 4 copii minori. În raionul Comrat sunt 217 familii cu mulți copii, în r. Ceadîr-Lunga – 195, iar în r. Vulcănești – 28.

Source: provincial.md

Keywords:

Avdarma , sat , Găgăuzia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
377 locuitori

Dumbrăveni este un sat din cadrul comunei Vădeni, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 377 de oameni. Satul Dumbrăveni a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.