29 may 2015, 12:00 views 8726
Festivalul Prieteniei, Creativității și Olimpismului a avut loc la Ivancea
Photo: facebook.com
29 may 2015, 12:00 views 8726

Festivalul Prieteniei, Creativității și Olimpismului a avut loc la Ivancea

În perioada 25 – 27 mai, curent, în tabăra de odihnă "Miorița" din localitatea Ivancea, raionul Orhei, s-a desfășurat ediția XXV a Festivalului Prieteniei, Creativității și Olimpismului "Clipa Siderală", cu participarea copiilor orfani din mai multe orfelinate din țară.

Evenimentul este organizat de către fundația de caritate pentru copii "CLIPA SIDERALĂ" în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerului Apărării și Federației Moldovenești de Fotbal.

Unul dintre scopurile Festivalului este popularizarea regulilor de circulație în trafic și acordarea suportului necesar copiilor orfani și celor aflați în situație de criză.

Astfel, la 26 mai, șaisprezece echipe și-au demonstrat competențele formate în domeniul cunoașterii și respectării normelor rutiere și abilitățile în domeniul circulației corecte cu bicicleta.

Copiii au susținut 3 probe:

– "Inventăm un nou indicator rutier";

– "Desenăm gazeta de perete cu genericul "Un an de zile am muncit – uite ce am însușit";

– "Concursul bicicliștilor".

La final de program copii au avut parte de un show incendiar prezentat de angajații Centrului chinologic din cadrul Inspectoratului General al Poliției.

Menționăm, premierea învingătorilor Festivalului a avut loc la data de 28 mai, curent, în Sala de Atletică Ușoară din municipiul Chișinău.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
518 locuitori

Şalvirii Vechi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iliciovca, Șalvirii Vechi și Ceapaevca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 197 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 518 oameni. Satul Şalvirii Vechi a fost menționat documentar în anul 1793.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.