21 march 2016, 10:35 views 8254
Un nou serviciu social la Cantemir
21 march 2016, 10:35 views 8254

Un nou serviciu social la Cantemir

După ce ani buni au stat prin internate, acum şi-au găsit propria lor casă – este vorba de şase tineri cu dizabilităţi severe, care au început să ducă o viaţă normală. Ei au fost dezinstituţionalizaţi din centrele de plasament din Orhei şi Hânceşti, şi au ajuns la Casa comunitară din satul Baimaclia, raionul Cantemir.

 Aici, tinerii învaţă cum să fie independenţi şi chiar au propria lor gospodărie.

Ideea de a deschide o Casă comunitară în Baimaclia îi aparţie lui Sergiu Butuc, vicepreşedintele raionului Cantemir. Potrivit lui, în ultimii șapte ani, în raion nu a fost deschis niciun centru pentru tinerii cu dizabiltăţi, asta deşi numărul acestora ajungea la 34.

În Casa comunitară locuiesc două fete şi patru băieţi. Edificiul a fost construit şi amenajat astfel încât tinerii să se simtă ca la ei acasă.

Tinerii beneficiază de îngrijire din partea unei echipe specializate, care îi ajută să obţină cât mai multă independenţă şi să-şi dezvolte propriul potenţial.

În prezent, aproximativ trei mii de copii încă trăiesc în instituţii rezidenţiale.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2039 locuitori

Rădenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Rădenii Vechi este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2039 de oameni. Satul Rădenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.