07 september 2015, 11:18 Engineering structures views 8933
Locuitorii satului Dereneu sînt îngroziţi de haitele de lupi
Photo: facebook.com
07 september 2015, 11:18 Engineering structures views 8933

Locuitorii satului Dereneu sînt îngroziţi de haitele de lupi

În ultimele două săptămâni, locuitorii satului Dereneu, raionul Călăraşi, nu mai au linişte. Aproape în fiecare dimineaţă, oamenii descoperă îngroziţi că, peste noapte, haitele de lupi le-au mâncat animalele.

Sătenii sunt înspăimântaţi, se tem să meargă pe deal să-şi prelucreze pământurile, iar copiilor le este frică să iasă din casă. Responsabilii de la Ministerul Mediului şi de la Agenţia „Moldsilva" spun că nu pot fi luate măsuri pentru că lupii sunt protejaţi printr-o Convenţie europeană, informează Mesager.

Sătenii merg cu frică pe drum de teamă că lupii i-ar putea ataca, mai ales, că haitele au fost observate în sat şi ziua.

Responsabilii de la Agenţia „Moldsilva" spun că în Republica Moldova, conform Legii despre fondul ariilor naţionale protejate de stat, este interzisă împuşcarea lupilor. Aceste animale sunt incluse în lista speciilor rare. Lupii mai sunt protejaţi şi printr-o Convenţie europeană, la care Moldova este parte.

Source: trm.md

Keywords:

animale , sat , Moldova , moldovenii , lupii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
282 locuitori

Strîmbeni este un sat din cadrul comunei Oneşti, raionul. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Strîmbeni a fost menționat documentar în anul 1482.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.