21 march 2017, 15:15 How to choose wine views 3409
Finisarea construcţiei locuințelor sociale din raionul Leova
21 march 2017, 15:15 How to choose wine views 3409

Finisarea construcţiei locuințelor sociale din raionul Leova

Construcția complexului locativ cu 92 de apartamente, destinate persoanelor nevoiașe din raionul Leova, urmează să fie finalizată în luna august 2017.

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, care a inspectat astăzi șantierul de construcție din orașul Leova, la moment, lucrările sînt efectuate în proporție de 75 la sută. "Conform graficului de execuție, lucrările au avansat mult, iar apartamentele vor fi finalizate cu jumătate de an mai devreme decît a fost planificat. E salutabilă atitudinea antreprenorului de a-și onora obligațiile contractuale mai devreme decît data stabilită. Vom monitoriza calitatea lucrărilor efectuate și vom stărui ca să fie conforme normelor și legislației în domeniu", a subliniat Vasile Bîtca.

Costul total al proiectului din Leova constituie aproximativ 3,44 mln de euro. Proiectul este realizat cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE). Din suma totală 65% au fost oferite de BCE, iar alte 35% reprezintă contribuția, inclusiv nefinanciară, a autorităților publice locale. Apartamentele sînt finisate la „cheie", dotate cu blocuri sanitare, aragaz, sisteme de încălzire autonomă cu cazane electrice, geamuri termopan, uși interioare, pereți și tavane zugrăvite, gresie, laminat sau linoleum.

Source: moldpres.md

Keywords:

construcție , Leova , locuință

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
672 locuitori

Moldoveanca este un sat din cadrul comunei Logofteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 672 de oameni. Satul Moldovenca a fost întemeiat în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.