Festival de cîntec patriotic în raionul Criuleni

Festival de cîntec patriotic în raionul Criuleni

La data de 3 iulie 2016, în s. Işnovăţ, r. Criuleni, a avut loc Festivalul raional al cîntecului popular patriotic, ed. a XVII-a, „Un trandafir, o lumînare pentru sf. Ştefan cel Mare". Ediţia a fost organizată de către Secţia Cultură şi Turism, Criuleni în colaborare cu protopopiatul de Dubăsari şi Criuleni şi primăria s. Işnovăţ.

La festival au fost prezenţi dl Iurie ANDRIUŢA, preşedintele raionului, dna Claudia ŞERŞUN, şef Secţia Cultură şi Turism, dl Anatol ISTRATI, primar s.Işnovăţ, părintele Teodor PELIN, protopopul de Dubăsari şi Criuleni, părintele Nicolae CIOBANU, preşedintele Sectorului Sinodal, Relaţii Culturale, părintele Vasile ENACHE, parohul satului, locuitori ai satului și alții.

Potrivit paginii web a Consiliului raional Criuleni, festivalul s-a desfăşurat pe scena Căminului Cultural din localitate în holul căreia a fost amenajată o expoziţie a meşterilor populari din s. Işnovăţ. Sărbătoarea a fost deschisă cu tradiţionalul monolog a lui Ştefan cel Mare şi cu frumoase urări de bine din partea marelui artist al poporului, dl Nicolae DARIE, actorul Teatrului Naţional „M. Eminescu" din or. Chişinău.

În scenă au evoluat ansambluri folclorice şi coruri bisericeşti din raion. Colectivele au fost nominalizate cu diplome de participare, cadouri din partea protopopiei şi trofee ale festivalului. Sărbătoarea s-a încheiat cu tradiţionalul cîntec „Cînd era să moară Ştefan", cîntat de toată sala stînd în picioare cu lumînările aprinse.

Ediţia a purtat un deosebit duh patriotic într-o ambianţă călduroasă şi de prietenie.

Source: provincial.md

Keywords:

Criuleni , muzica , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1422-1432
Populația:
2055 locuitori

Hădărăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Hădărăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hădărăuţi este situat la o distanţă de 12 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hădărăuți (la acea dată Hodoracinți) din ținutul Hotin, datează între anii 1422 și 1432.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.