26 november 2018, 11:30 Optimization of national security strategy views 11465
Sărbătoare mare pentru cei care iubesc vînătoarea
26 november 2018, 11:30 Optimization of national security strategy views 11465

Sărbătoare mare pentru cei care iubesc vînătoarea

Sărbătoare mare pentru cei care iubesc vînătoarea. Ei îşi pot încerca norocul în goana după iepuri şi fazani. Asta au făcut şi zeci de bărbaţi care şi-au scos puștile din cui şi au pornit pe dealurile din satul Steţcani, raionul Criuleni.

"Acesta este mai mult decît o vînătoarea, este o pasiune, ieşim ca să uităm de problemele cotidiene. Un pic ne încurcă ceaţa de azi", a menţionat Petru Matiuc, vînător.

"Vînătoarea pentru mine înseamnă o plăcere în primul rînd. Te duci de acasă şi te odihneşti în natură. -La o partidă de vînătoare cam cîţi kilometri mergeţi? - În jur la 15-20 de kilometri. Nici o greutate nimic, a doua zi mă duc la lucru ca rîndunica", a spus un alt vînător.

"Vînătoarea la iepuri o aşteptăm tot anul împrejur, combatem cu braconajul foarte tare, vulpea e principalul inamic al iepurelui de cîmp", a explicat un bărbat.

Vînătorii au fost divizaţi în mai multe echipe. Condiţia a fost ca fiecare grup să nu împuşte mai mult de şase iepuri.

"E o formă nouă de organizare a vînătorii. Evaluarea iepurii de cîmp e introdusă fişa de evaluare a iepurelui de cîmp. Toate sectoarele, fondurile de vînătoare sînt împărţit în şase sectoare", a declarat Anatolie Filipescu, şeful Asociaţiei Vînătorilor şi Perscarilor, Criuleni.

Sezonul se va încheia în ultima duminică a lunii decembrie.

Source: publika.md

Keywords:

vinatoare , Criuleni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
466 locuitori

Făurești este un sat din comuna Ciorescu în componenţa municipiului Chișinău. Localitatea este situată în centrul Moldovei, la o distanță de 1 km de comuna Ciorescu și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 466 de oameni. Satul Făurești a fost menționat documentar în anul 1436 cu denumirea Oțetești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.