17 march 2015, 15:33 Folk crafts views 8011
Un tîrg al produselor de post va avea loc la Chişinău
Photo: photos.casata.md
17 march 2015, 15:33 Folk crafts views 8011

Un tîrg al produselor de post va avea loc la Chişinău

Cel de-al doilea târg de post Vegan Show" va avea loc duminică, 22 martie, la Centrul pentru copii şi tineret „Artico". În cadrul evenimentului, în premieră va fi lansat concursul naţional „Polonicul de Aur".

Agenda evenimentului include masterclass-uri cu degustări de bucate de post, pregătite de bucătari profesioniști, o tribună cu prezentări ale medicilor nutriționiști, jocuri şi activități pentru copii, tombole.

Președinta Asociației moldo-britanice „Vatra", Tamara Șchiopu, susține că evenimentul are drept scop promovarea nutriţiei sănătoase în perioada de post, a bucatelor tradiționale de post, precum şi a produselor alimentare autohtone. „Suntem siguri că agricultorii şi prelucrătorii autohtoni au ce să prezinte publicului larg, celor care postesc şi nu numai. De la făină până la mirodenii, de la supă până la colțunași și cocktailuri de post, lapte de migdale, vlăstare verzi, fructe în ciocolată, uleiuri și sucuri fresh – toate vor fi la dispoziția vizitatorilor", a menționat nutriționista Tamara Șchiopu.

Pentru prima dată, în cadrul evenimentului, va fi lansat concursul național "Polonicul de Aur", cu scopul de a susține gastronomia artizanală. Prima ediție invită toate gospodinele să prezinte adjică de casă.

Source: trm.md

Keywords:

Chisinau , post , tirg

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3025 locuitori

Olişcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Olişcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Șoldănești și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3025 de oameni. Prima atestare documentară a localității cu numele „satul lui Oleșco” datează din 20 decembrie 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.