15 june 2022, 16:05 Folk crafts views 1254
Conferință de presă susținută de Maia Sandu și Emmanuel Macron (LIVE TEXT)
15 june 2022, 16:05 Folk crafts views 1254

Conferință de presă susținută de Maia Sandu și Emmanuel Macron (LIVE TEXT)

17:10 // Sandu: Pentru noi aderarea la UE este opțiunea strategică de a rămîne parte a lumii libere. Sperăm că cererea noastră va fi sprijinită de statele membre ale UE la Summitul de la Bruxelles. Contăm, dle președinte, și pe susținerea Franței pentru obținerea statutului de țară candidată.

17:08 // Sandu: Avem o cooperare foarte bună cu Uniunea Europeană. Economia noastră este tot mai interconectată cu cea europeană.

17:01 // Maia Sandu: Apreciez decizia dvs. de a vizita R.Moldova. Este prima vizită în țara noastră a unui președinte francez în ultimii 24 de ani. Relațiile dintre țările noastre au devenit mult mai dinamice în ultimul an, vă mulțumesc pentru implicarea dumneavoastră în consolidarea acesteia.

Sandu: Astăzi la Chișinău urmează a fi semnate trei acorduri importante.

Sandu: Franța este pentru noi și un important partener economic, în țara noastră activează circa 200 de companii franceze. Încurajăm inițiativele companiilor franceze de a investi în domeniul energiei regenerabile din R.Moldova.

Sandu: Mulțumim Franței pentru ajutorul umanitar oferit pentru a ne ajuta să gestionăm criza refugiaților ucraineni.

Conferință de presă susținută de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1134 locuitori

Jeloboc este un sat din cadrul comunei Piatra, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 9 km de oraşul Orhei şi la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1134 de oameni. Satul Jeloboc a fost menționat documentar în anul 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.