11 october 2013, 12:06 Folk crafts views 7332
11 october 2013, 12:06 Folk crafts views 7332

Chişinăuienii cu venituri mici vor beneficia de compensaţii la căldură


Foto: tts.lt

Cetăţenii din municipiul Chişinău care au avut pe parcursul ultimelor 12 luni un venit global mediu ce nu depăşeşte 1700 de lei pentru o persoană pe lună vor beneficia de compensaţii la căldură, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Primăriei Chişinău, cetăţenii din păturile defavorizate vor beneficia de compensaţii de 40 la sută pentru încălzirea centralizată şi apă caldă. Iar cei care îşi încălzesc locuinţele cu gaz, lemne sau energie electrică vor primi lunar cîte 450 de lei. Suma compensaţiilor va fi dublă pentru pensionari.

Depunerea dosarelor pentru compensarea cheltuielilor va demara odată cu începerea sezonului de încălzire. Cererile pentru acordarea compensaţiei pot fi depuse pînă la încheierea sezonului de termoficare. Cetăţenii vor putea beneficia de compensaţii pentru serviciile comunale pe tot parcursul sezonului de încălzire, indiferent de data depunerii cererii. Pînă la aprobarea cererii de către Primărie, persoanele care consideră că urmează să beneficieze de compensaţii vor achita iniţial doar 60 la sută din suma indicată în factură. În cazul în care anumiţi cetăţeni nu vor fi incluşi în lista beneficiarilor, ei vor putea achita restul facturii pentru energia termică pe tot parcursul anului.

Cererile privind compensarea cheltuielilor se pot depune la Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ, indiferent de forma de proprietate a fondului locativ sau la primăriile oraşelor, satelor din componenţa municipiului Chişinău. Odată cu depunerea cererii, potenţialii beneficiari vor prezenta pe lîngă lista actelor necesare şi certificatul privind salariul pentru ultimele 12 luni, eliberat de la locul de muncă pentru persoanele încadrate în cîmpul muncii, iar pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi – copia legitimaţiei sau a certificatului privind mărimea pensiilor. De asemenea, cetăţenii îşi vor da acordul în scris pentru verificarea datelor indicate în cerere.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1190 locuitori

Cepeleuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Rîngaci, Cepeleuţi şi Vancicăuţi. Satul Cepeleuţi se află la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1190 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cepeleuți datează din 15 iunie 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.