25 march 2015, 11:55 Classical music views 10039
La Bălți s-a deschis un centru de dezvoltare a carierei (VIDEO)
25 march 2015, 11:55 Classical music views 10039

La Bălți s-a deschis un centru de dezvoltare a carierei (VIDEO)

Un ajutor în plus pentru şomerii şi absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din Bălți, care sunt în căutarea unui job.

Aceştia vor avea posibilitatea să fie instruiţi timp de patru luni în cadrul unui centru de dezvoltare a carierei. Cursurile sunt gratuite, iar alte astfel de centre mai activează la Rezina, Chișinău și Cahul. Proiectul este finanţat de Guvernul Norvegiei și implementat de Ministerul Economiei.

Beneficiarii centrului vor învăța cum să elaboreze un CV,o scrisoare de motivare, dar şi cum să se prezinte la un interviu de angajare.

" Când am venit la centrul Syslab eram sigură că în Bălți sunt 4-5 surse de internet unde poți să găsești de lucru, de fapt sunt 20 de surse iar centrul ne-a dat linkuri ", spune o beneficiară/

Cursurile sunt gratuite și durează patru luni.

" Este foarte important să încercăm să le dezvoltăm încrederea în sine. Deoarece avem persoane competente, profesioniste, însă avem și cazuri când din cauza unei probleme de sănătate sau concediu de îngrjire a unui copil s-a făcut o pauză de câțiva ani și atunci când revine, persoana devine disperată", spune directorul centrului, Angela Tomac.

Prezent la eveniment, ministrul Economiei și-a exprimat convingerea că acest centru va oferi oportunități la angajare.

" Privim acest centru Syslab și ca un instrument de atragere a investitorilor în zonă. Este important că centrele Syslab oferă și instruire antreprenorială ceea ce ajută participanții să decidă dacă doresc să își deschidă o proprie afacere", a spus Stephane Bride.

De la începutul anului, în municipiul Bălți au fost înregistrați 425 de șomeri. Alte centre "Syslab" au mai fost deschise la Rezina, Chișinău și Cahul.

Source: www.prime.md

Keywords:

dezvoltare , munca , ajutor , Balti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
11128 locuitori

Costeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Costeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ialoveni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 11128 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1573.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.