22 july 2015, 15:26 Classical music views 10213
La Bălți a demarat faza a doua a Exerciţiului multinaţional „Efort comun 2015” (Foto)
Photo: provincial.md
22 july 2015, 15:26 Classical music views 10213

La Bălți a demarat faza a doua a Exerciţiului multinaţional „Efort comun 2015” (Foto)

Şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, a participat recent la ceremonia de deschidere a fazei active a exerciţiului multinaţional „Efort comun 2015", care se desfăşoară la centrul de instruire militară al Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova" din municipiul Bălţi.

În mesajul adresat participanţilor la aplicaţii, generalul de brigadă Gorgan a menţionat aportul colegilor din contingentele militare ale SUA, României, Poloniei şi Georgiei, la desfăşurarea cu succes a antrenamentelor, ceea ce asigură schimbul de experienţă, dar şi perfecţionarea capabilităţilor operaţionale ale efectivelor. „Astfel de aplicaţii internaţionale cresc semnificativ nivelul pregătirii militarilor şi contribuie la formarea unui parteneriat durabil între armatele statelor participante", a declarat comandantul Armatei Naţionale.

Potrivit superiorului exerciţiului, colonelul Veaceslav Rusu, în cadrul fazei a doua a aplicaţiilor militarii moldoveni, împreună cu cei americani, români, polonezi şi georgieni, vor executa misiuni la diferite locuri de instruire, inclusiv controlul mulţimii, patrularea, deplasarea pe cîmpul de luptă, acţiuni la punctul de comandă şi observare, elemente de asigurare genistică a trupelor, evacuare medicală, dar şi trageri de luptă.

Exerciţiul multinaţional „Efort comun 2015" se desfăşoară în perioada 12-24 iulie curent.

Source: provincial.md

Keywords:

armata , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1654
Populația:
982 locuitori

Podgoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Podgoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 982 de oameni. Satul Podgoreni a fost menționat documentar în anul 1654.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.