31 july 2015, 15:09 Classical music views 3644
Zeci de locuitori din Bălţi, scutiți de la plata impozitului pentru imobil
Photo: abcnews.com.ua
31 july 2015, 15:09 Classical music views 3644

Zeci de locuitori din Bălţi, scutiți de la plata impozitului pentru imobil

Zeci de locuitori ai oraşul Bălţi au fost scutiţi de la plata impozitului pentru imobil. Şi asta deoarece locuinţele lor sunt amplasate în zone cu risc sporit de alunecări de teren şi inundaţii. O decizie în acest sens a fost luată de aleşii locali.

Casa Nadejdei Cernovscaia a fost avariată în urma alunecărilor de teren.

"Au plătit un om şi a pus o plasă aici, a pus mult mortar, dar iară crapă. În ungheriul cela tot aşa. Am făcut reparaţie şi peste o lună iar a crăpat", a mărturisit Nadejda Cernovscaia.

Într-o situaţie similară se află şi alți localnici. Ei salută decizia de a fi scutiţi de la plata impozitului pentru imobil.

În acest an, aproape 50 de familii nu vor plăti taxa pentru imobil, spun autoritățile locale.

"O comisie specială a verificat dacă imobilele solicitanților de scutiri se află în zona de risc", a declarat șefa secţiei acumularea impozitelor de la Primăria Bălţi, Rima Tcaci.

Cererile pentru scutirea de la plata impozitului pot fi depuse până în luna decembrie.

Potrivit estimărilor Serviciului Situaţiilor Excepţionale, în Bălți, zona cu risc sporit de alunecări de teren şi inundaţii se întinde pe o suprafaţă de peste o sută de hectare.

Source: www.publika.md

Keywords:

impozit , imobil , Balti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1973
Populația:
3872 locuitori

Cantemir este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cantemir. Amplasat pe un podiş din sudul republicii, în preajma rîului Prut, este situat la 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului constituie 3872 de locuitori. Oraşul Cantemir, populat cu preponderenţă de muncitorii fabricii de conserve „Prut”, pusă în funcţiune în 1967, primeşte statut de unitate administrativă la 6 aprilie 1973.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.