08 january 2012, 09:23 Classical music views 13434
08 january 2012, 09:23 Classical music views 13434

Roşca: PCRM provoacă conflict la Bălţi pentru a obţine dividende electorale

Partidul Comuniştilor încearcă să provoace un conflict între aleşii locali, iar punctul final este obţinerea unor dividende electorale. De această părere este preşedintele de onoare al Partidului Popular Creştin Democrat, Iurie Roşca.

”Noi avem o capitală în centru şi una la nord, şi nu aş vrea să fie o luptă dintre cele două capitale. Sînt foarte curios dacă Filat şi echipa lui va veni cu măsuri pentru a dezamorsa situaţia din Bălţi”, a declarat Roşca în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

Analistul politic Igor Boţan, la rîndul său, consideră că „consilierii din Bălţi au lansat o petardă pentru ca cei din centru să se trezească”. ”Filat repede s-a adresat la instituţiile de forţă din stat. De ce? S-a lămurit prim-ministru cu atacurile raider de anul trecut? Ce face Procuratura în acest sens? S-a lămurit cu 7 aprilie? Nu poţi să nu ironizezi pe seama aceste acţiuni. Oraşul Bălţi s-a simţit foarte bine pe timpul comuniştilor. Acum, noi vedem bumerangul cu care se confruntă Bălţi”, a spus Boţan.

Totodată, analistul politic Viorel Cibotaru a menţionat că, ”pînă la urmă, această provocare a consiliului din Bălţi poate fi un lucru bun”, deoarece ” fără această critică puterea poate să lîncezească”.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1457
Populaţia:
1027 locuitori

Lalova este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țipova, Lalova şi Nistreni. Amplasat pe malul drept al Nistrului satul Lalova este situat la o distanţă de 44 km de oraşul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni.Satul Lalova a fost atestat documentar în anul 1457.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.