08 january 2012, 14:29 Classical music views 10323
08 january 2012, 14:29 Classical music views 10323

Guvernul a egalat statutul municipiului Bălţi cu cel al Chişinăului

Executivul a avizat pozitiv proiectul de lege privind extinderea autonomiei municipiului Bălţi. S-a întîmplat acum cîteva minute, în cadrul şedinţei Cabinetului de ministri, care se desfăşoară la Bălţi, relatează publika.md.

Dacă va fi aprobat de Parlament, Bălţiul va avea statul egal cu cel al Chişinăului.

Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale proiectului propus de deputaţii PLDM:
 -- ţinînd cont de importanţa municipiului Bălţi în viaţa economică şi social-culturală, acesta trebuie să deţină statutul de unitate teritorial-admnistrativă de nivelul doi, aşa cum este acum şi Capitala ţării.
 -- astfel se repară o greşeală a fostei guvernări comuniste, care la modificarea legii privind administarea teritorială şi legii privind administraţia publică locală, au plasat municipiul Bălţi la nivelul autorităţile săteşti, comunale şi orăşăneşti.
 -- repararea acestei erori, va asigura o mai bună funcţionare a autonomiei municipiului Bălţi şi va contribui la soluţionarea problemelor de interes local.

Publika.md menţionează că, proiectul avizat astăzi avut drept scop evitarea referendumuilui iniţiat de aleşii locali de la Bălți, care la 26 iulie au adoptat o decizie în acest sens. Consilierii municipali au declarat că îşi doresc autonomie financiară şi posibilitatea de a numi managerii de instituţii din Bălţi. Aceştia susţin că ar fi obosit din cauza presiunilor din partea autorităţilor centrale de la Chișinău.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1792
Populația:
2055 locuitori

Corjova este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Corjova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Satul Corjova a fost menționat documentar în anul 1792.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.