08 february 2012, 16:00 Classical music views 4883
08 february 2012, 16:00 Classical music views 4883

Organizaţiile obşteşti se pregătesc să împiedice marşul unioniştilor de la Bălţi

Patru organizații obștești în frunte cu "Garda Tînără" a Partidului Socialiştilor şi mişcarea tinerilor din Găgăuzia vor organiza, pe data de 5 august, un protest pașnic împotriva marșului unioniștilor, care urmează să se desfășoare la Bălți.

Potrivit organizatorilor, la eveniment vor participa în jur de 200 de persoane, iar scopul acțiunii este să promoveze dragostea față de țară și patriotismul. “Activitatea acestor organizații contravine Constituției. Acțiunile de acest gen dezbină societatea moldoveneasca. Societatea civilă face un apel către conducerea Republicii Moldova și instituțiile de drept să intervină pentru a interzice activitatea acestor organizații, cît și desfășurarea acțiunilor respective”, a declarat membrul mișcării "Garda Tînără", Vlad Bătrîncea.

Organizatorii susțin că acest protest nu va fi unul politizat, iar cheltuielile pentru deplasarea participanții la Bălți vor fi suportate de către ei.

Anterior, și consilierii comuniștii din Bălți au anunțat că vor împiedica desfășurarea marşului unionist.

Menționăm că Platforma Civică Acţiunea 2012 va organiza, duminică, 5 august, la Bălți, cu începere de la ora 15:00, marșul “Unirea face puterea”, la care sînt aşteptate să participe cel puţin 500 de persoane.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
1286 locuitori

Drăgușeni este un sat din cadrul comunei Bobeica, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Hîncești și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1286 locuitori. Satul Drăgușeni a fost menționat documentar în anul 1616.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.