12 december 2012, 09:33 Classical music views 7603
12 december 2012, 09:33 Classical music views 7603

Consiliul municipal Bălţi a adoptat bugetul local pentru anul 2013

Consiliul municipal Bălţi, întrunit luni în şedinţă, a adoptat în lectură finală bugetul localităţii pentru anul 2013. Principalul document financiar al municipiului a fost aprobat, după ce o comisie specială a examinat toate solicitările parvenite în timpul audierilor publice, scrisorile adresate la primărie, precum şi propunerile consilierilor, comunică MOLDPRES cu referire la surse din teritoriu.

Bugetul municipiului Bălţi pentru anul viitor prevede 276 de milioane de lei la compartimentul venituri şi 281 milioane de lei la capitolul cheltuieli. Deficitul urmează să fie acoperit din contul privatizării sau vînzării proprietăţilor publice.

Potrivit primarului de Bălţi Vasili Panciuc, pentru o funcţionare normală a municipiului, bugetul ar trebui să fie estimat la 496 milioane de lei. Cheltuielile planificate pentru 2013 constituie doar circa 57 la sută din volumul necesar. Astfel, pornind de la posibilităţile financiare reale, o parte din cererile depuse au fost elucidate în buget, iar pentru altele vor fi căutate soluţii alternative.

Panciuc a informat că transferurile de la bugetul central scad din an în an. În 2013, acestea vor fi de 51,2 milioane de lei, în timp ce în 2012 s-au cifrat la 65,5 milioane de lei, în 2011 - 99,2 milioane şi în 2010 - 103 milioane de lei. "Anul care urmează va fi unul complicat. Înţelegem ce probleme dificile stau atît în faţa noastră, cît şi a celor care sînt cu finanţare de la bugetul municipal. Din această cauză, este nevoie să introducem un regim de economie sever a în ceea ce priveşte sursele bugetare, reducerea numărului de angajaţi din sfera bugetară, economia resurselor energetice şi evidenţa minuţioasă a tuturor cheltuielilor", a menţionat primarul de Bălţi.

Keywords:

localitati , Balti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
4 locuitori

Bondareuca este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 24 km de oraşul Teleneşti şi la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Bondareuca a fost înființat în anul 1906.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.