02 december 2013, 09:28 Classical music views 6093
02 december 2013, 09:28 Classical music views 6093

Municipiul Bălţi rămîne zonă interzisă pentru homosexuali


Foto: frontpress.ro

Municipiul Bălţi rămîne zonă interzisă pentru homosexuali. Şi asta deoarece, la cererea episcopului de Bălţi şi Făleşti, Marchel, Curtea de Apel Bălţi a decis să suspende procesul de judecată dintre Consiliul Municipal Bălţi şi organizaţia "Gender-Doc M", care viza această decizie a aleşilor locali, relatează publika.md

Marchel a cerut instanţei să suspende procesul pînă cînd Curtea de Apel Bălţi nu se va expune pe marginea încheierii emise de judecătoria Bălţi, care îi înterzice episcopului să vorbească despre homosexuali.

Deranjaţi de decizia instanţei, reprezentanţii organizaţiei "Gender-Doc M" spun că vor depune o plîngere la magistratură pe numele episcopului de Bălţi şi Făleşti.

Amintim că iniţiativa privind interzicerea manifestaţiilor gay în municipiul Bălţi a fost adoptată pe 23 februarie, cu votul a 23 de consilieri comunişti. Hotărîrea a fost atacată în instanţă de reprezentanţii organizaţiei "Gender-Doc M".

Comments

 (1)
  • #1 newone Reply Quote selected
    Bravo Balti !!! cum de facut ca si restul republicii sa fie tot asa de tari de caracter !!!

 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
155 locuitori

Lipovăţ este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Glodeni și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Lipovăț a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.