18 march 2013, 16:09 Classical music views 9535
18 march 2013, 16:09 Classical music views 9535

Moldoveanca Elena Covali a devenit stipendiată a primarului Moscovei

Elena Covali, studentă în anul III la Facultatea de filologie a Universităţii de Stat din Bălţi „A. Russo”, a devenit stipendiată a primarului Moscovei. Tînăra a primit un card bancar, pe care vor fi transferaţi bani din partea administraţiei capitalei ruse, informează MOLDPRES, cu referire la presa din teritoriu.

Potrivit Elenei Sirota, şeful catedrei de slavistică de la Universitatea din Bălţi, „pentru bursa primarului de Moscova pot pretinde studenţi cu o medie nu mai mică de 9,5, care participă la conferinţe ştiinţifice, alte activităţi organizate de catedră şi facultate, care îşi publică cercetările şi sînt antrenaţi în acţiuni obşteşti. Or, Elena Covali corespunde tuturor acestor criterii”.

Cardul bancar a fost înmînat studentei, duminică, de către preşedintele diasporei ruseşti din mun. Bălţi, Ivan Ostafeiciuc, care a menţionat că pentru R. Moldova au fost prevăzute patru burse, una dintre care a revenit discipolei Universităţii „A. Russo”. Bursa edilului moscovit este evaluată la o sumă de circa o mie de dolari pe an.

Studenţii Universităţii de Stat din Bălţi devin stipendiaţi ai primarului Moscovei al patrulea an la rînd, notează MOLDPRES.

Keywords:

Balti , localitati , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2385 locuitori

Bumbăta este un sat şi comună din raionul Ungheni. Bumbăta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2385 de oameni. Satul Bumbăta a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.