29 november 2013, 10:27 views 9148
29 november 2013, 10:27 views 9148

Proteste la Primărie: Oamenii sînt nemulţumiţi de construcţiile neautorizate


Foto: prime.md

Şedinţa de joi a Consiliului Municipal a început cu proteste. Cîteva zeci de persoane şi-au manifestat nemulţumirea faţă de construcţiile neautorizate din oraş. Un grup de protestatari a fost primit la şedinţa municipalităţii.

Protestatarii s-a adunat în holul primăriei, chiar înainte de Ședința Consiliului Municipal. Oamenii sunt nemulțumiți de ridicarea mai multor construcții în apropierea blocurilor în care locuiesc.

„O să fie construită astfel casa lîngă blocul nostru cu un etaj mai înalt și nu o să avem lumină", spune un protestatar.

„Ne-am adunat aici pentru că au fost încălcate drepturile noastre a fost începută o construcţie între casele 8 şi 8/1 de pe şoseaua Balcani, o fost săpată groapa şi pe timp de iarna o să îngheţe fundamentul casei și ţevile din casă", spune altul.

Cîțiva protestatari au fost delegați la ședința Consiliului Municipal pentru a discuta cu aleșii locali. Pe masa consilierilor sunt peste 70 de chestiuni, cea mai importantă fiind avizarea bugetului pentru anul viitor. La ședință nu va participa primarul Dorin Chirtoacă, întrucît se află la Vilnius.

Source: prime.md

Keywords:

Chisinau , protest , primaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
2517 locuitori

Bălăureşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bălăureşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2517 oameni. Satul Bălăureşti a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.