12 june 2013, 10:37 views 8790
12 june 2013, 10:37 views 8790

Construcţie cu scandal în sectorul Rîşcani


Foto: prime.md

Construcţie cu scandal în sectorul Rîşcani! Zeci de locatari ai unui bloc, situat pe bulevardul Moscova, au demontat aseară gardul de protecţie instalat în jurul unui şantier. Oamenii se arată împotriva lucrărilor de construcţie a unui magazin la parter, care în opinia lor ar duce la dărîmarea blocului de locuit.

Nemulţumiţi, oamenii au stricat gardul de protecţie fără să aştepte autorităţile.

„Nu avem pe unde merge! Aici sînt parcate maşini. Va fi şi un centru comercial, iar oamenii pe unde să meargă?", spune ei.

„Magazine sînt suficiente. Ei sapă chiar sub apartamentul meu. Viaţa tuturor locatarilor este în primejdie", spune o locatară.

Unii din protestatari erau băuţi şi nu puteau explica de ce au demontat gardul.

Totodată oamenii îi acuză pe poliţişti că ar fi fost mituiţi să nu intervină.
"Am chemat poliţia să verifice actele. Poliţia nu a venit nimeni. Pentru ce nouă poliţia. Ei vin cu mapele în mînă şi spun că menţin ordinea publică", spun ei.

Locatarii susţin că firma de construcţie nu au toate actele necesare, pentru a începe lucrările. Reprezentanţii firmei afirmă contrariul.

„Tehnica am luat-o. Am oprit construcţia. Pachetul de acte este. Totul este legal", spune reprezentantul firmei de construcţie.

Oamenii ameninţă că dacă lucrările vor continua, ei vor dărîma construcţia.

Source: prime.md

Keywords:

construcție , Chisinau , protest

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
3017 locuitori

Izbişte este un sat şi comună din raionul Criuleni. Izbişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3017 oameni. Izbiște a fost menționat documentar în anul 1453.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.