17 december 2013, 15:46 views 17027
17 december 2013, 15:46 views 17027

UTM a sistat activitatea bisericii "Sfinţii Trei Ierarhi"


Mai mulţi enoriaşi, împreună cu parohul de la biserica ortodoxă "Sfinţii Trei Ierarhi" din capitală, s-au trezit daţi afară din locaşul sfînt. Încăperea unde aveau loc slujbele aparţine Universităţii Tehnice din Moldova (UTM), iar printr-o decizie emisă de administraţie a fost sistată activitatea paraclisului. Administraţia UTM a declarat pentru Mesager că nu a dat afară pe nimeni şi că enoriaşii pot merge la altă biserică care poartă acelaşi hram şi se află în apropiere.

"S-au făcut niște lucruri pe care nu le-am înțeles, s-a luat crucea de pe biserică. Venisem marți la biserică și mi s-a pus ordinul în față și deja din biserică erau luate mai multe lucruri și eu nu am fost anunțat", a declarat pentru Mesager preotul Nicolae Crețu.

La distanță de aproximativ un kilometru de biserica respectivă, UTM a alocat un alt teren, unde se construiește o biserică cu același hram. Oamenii spun că aceasta este prea departe şi pînă acolo transportul public nu circulă. Mai mult, ei s-au obișnuit cu parohul Nicolae și nu vor sa frecventeze alt locaş.

Source: trm.md

Keywords:

biserica , localitati , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
1027 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Săghieni, Alexeevca și Lidovca. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni. Satul Alexeevca a fost menționat documentar în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.