15 january 2014, 09:52 views 11061
15 january 2014, 09:52 views 11061

La Expoziţia „Fabricat în Moldova 2014” 16 raioane vor participa cu un stand colectiv


Foto: moldpres.md

16 consilii raionale şi-au anunţat participarea cu stand colectiv la ediţia a XIII-a a Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova", care va avea loc în perioada 29 ianuarie - 2 februarie 2014, la CIE „Moldexpo" din Chişinău. Acest lucru l-a anunţat astăzi Marina Petrov, şefa Direcţiei tîrguri şi expoziţii a Camerei de Comerţ şi Industrie, în cadrul şedinţei comitetului organizatoric, informează MOLDPRES.

Sursa citată a precizat că, pe lîngă agenţii economici din diferite zone ale ţării şi din diferite ramuri ale economiei naţionale, la cea mai mare expoziţie vor avea standuri consiliile raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Criuleni, Edineţ, Făleşti, Floreşti, Hînceşti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocniţa, Orhei, Rîşcani, Străşeni, Ungheni, precum şi întreprinderi din UTA Găgăuzia.

„Această practică este binevenită, deoarece la standurile colective sînt expuse şi promovate realizările companiilor, asociaţiilor de profil din zona respectivă, ale meşterilor populari etc. Produsele şi serviciile lor sînt specifice, au deja o tradiţie şi se bucură de apreciere în rîndul consumatorilor. Susţinînd antreprenorii, în special, micul business, administraţiile publice locale îşi aduc nemijlocit aportul la dezvoltarea mediului de afaceri din regiune", a remarcat Marina Petrov.

Expoziţia Naţională "Fabricat în Moldova" este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, constituind o platformă eficientă pentru lansarea, prezentarea şi promovarea mărfurilor şi a serviciilor autohtone, atragerea investiţiilor în economia naţională, facilitarea dialogului public-privat şi abordarea subiectelor de importanţă majoră pentru reprezentanţii mediului de afaceri.

În mod tradiţional, evenimentul va fi însoţit de un vast program de afaceri, inclusiv cu participarea delegaţiilor din străinătate.

La ediţia precedentă a Expoziţiei "Fabricat în Moldova" au participat circa 300 de companii, instituţii de cercetări, organizaţii, asociaţii de business, meşteri populari, notează MOLDPRES.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
146 locuitori

Iasnaia Poleana este un sat din cadrul comunei Doina, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cahul și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 146 de oameni. Satul Iasnaia Poleana a fost înființat în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.