02 july 2014, 10:02 views 14531
Studiu: Chişinăul - printre cele mai ieftine oraşe din lume
02 july 2014, 10:02 views 14531

Studiu: Chişinăul - printre cele mai ieftine oraşe din lume

Chişinăul este unul dintre cele mai ieftine oraşe din lume. Capitala Moldovei ocupă locul 198 din 206 de metropole după costul de trai, conform unui studiu realizat de site-ul Expatistan în baza unui sondaj sociologic.

Potrivit sondajului, chiria pentru un apartament cu două camere, complet mobilat, în capitala Moldovei se ridică la 340 de euro. Preţul lunar pentru transportul în comun costă 5,5 euro.

Chişinăul are un indice al costului de trai de 65 de puncte, calculcat în baza preţurilor locuinţelor, pentru haine, transport, medicamente şi mîncare.

Traiul în capitalele ţărilor vecine, România şi Ucraina, este de cîteva ori mai costisitor. De exemplu, la Kiev, doar închirierea unei locuinţe costă lunar peste 1.000 de euro, în timp ce la Bucureşti - 600 de euro.

Londra deţine recordul în topul celor mai scumpe metropole din lume. Aici chiria depăşeşte 4.200 de euro, iar tichetele în transportul public îi costă pe oameni 215 euro pe lună.

Capitala Marii Britanii este urmată de oraşele Oslo, Geneva, Zurich şi New York.

La polul opus se află Caracas din Venezuela şi oraşul indian Calcutta.

Source: publika.md

Keywords:

top , studiu , localitati , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
312 locuitori

Tîrzieni este un sat din cadrul comunei Mălăieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Orhei și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 312 oameni. Satul Tîrzieni a fost menționat documentar în anul 1447.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.