08 november 2014, 11:21 views 10719
Un festival al artei medievale a avut loc la Chişinău
Photo: prime.md
08 november 2014, 11:21 views 10719

Un festival al artei medievale a avut loc la Chişinău

Vizitatorii au fost martorii unui adevărat concurs al arcaşilor, ca pe timpul lui Robin Hood. Toţi doritorii au avut ocazia să devină pentru puţin timp cavaleri medievali.

Cei pasionaţi de evul mediu au fost plăcut surprinşi de programul festivalului. Unii au primit lecţii gratuite de tragere.

Copiii erau în rînd cu maturii atunci cînd era vorba de arta mînuirii unei săbii. Cei care preferă distracţii mai paşnice au primit primele lecţii în răsucirea lanţurilor aprinse.

Vizitatorii au fost serviţi cu cvas pregătit după nişte reţete vechi. Pentru ca nimeni să nu plece cu mîinile goale, a fost organizat un iarmaroc al confecţiilor din lemn.

Asemenea festivaluri sunt organizate sistematic pe teritoriul muzeului Zemstvei din Chişinău.

Source: www.prime.md

Keywords:

arta , Chisinau , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1125 locuitori

Risipeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Risipeni și Bocşa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1125 de oameni. Satul Risipeni a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.