09 march 2014, 15:09 views 10690
Festivalul „Regina Vioara” se deschide la Chișinău
Photo: ipn.md
09 march 2014, 15:09 views 10690

Festivalul „Regina Vioara” se deschide la Chișinău

La Chişinău se desfăşoară ediţia a VI-a a Festivalului internaţional de muzică violonistică „Regina Vioara". În scenă vor urca artişti din Republica Moldova, dar şi din Romînia, Israel şi Statele Unite ale Americii. Invitatul special al evenimentului este violonistul român Alexandru Tomescu, transmite IPN cu referire la programul festivalului.

Ceremonia de deschidere va avea loc astăzi, 3 septembrie, la Filarmonica Naţională, cu începere de la ora 19.00, şi va fi urmată de un concert dedicat aniversării a 80-a de la naşterea violonistului şi dirijorului Serghei Lunchevici, unde vor fi interpretate piese muzicale din repertoriul maestrului, orchestrate şi dirijate de Vasile Goia.

În cea de-a doua zi a festivalului, la Sala cu Orgă, începînd cu ora 19.00, va avea loc un recital de vioară susţinut de violonişti din Moldova şi de peste hotare. Iar în data de 5 septembrie, la ora 18.00, în sala mică a Filarmonicii Naţionale, se va desfăşura tradiţionala întîlnire a publicului cu unii dintre cei mai buni elevi ai liceului de muzică „Ciprian Porumbescu".

Festivalul se va încheia pe 6 septembrie, cu un concert extraordinar sub bagheta dirijorului Dumitru Goia, la Filarmonica Naţională, cu începere de la ora 19.00.

La concertele din acest an vor participa Orchestra Simfonică şi Capela Corală „Doina" a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici", precum şi Orchestra Naţională de Cameră. În scenă vor urca soliştii Ilya Konovalov (Israel), Artur Kaganovskyi (SUA), Eszter Szilveszter (România), precum şi tineri violonişti din Moldova, Ionel Manciu, Dan-Iulian Druţac, Marin Bunea, Simion Goia-Feraru.

Biletele la concerte costă între 50 şi 100 de lei, iar la întîlnirea cu elevii liceului „Ciprian Porumbescu" intrarea este liberă.

Festivalul Internaţional de muzică violonistică „Regina Vioara" a fost lansat în 2009, la iniţiativa muzicienilor Dumitru şi Vasile Goia, Artişti ai poporului. Principalele obiective sunt promovarea şcolii moldoveneşti de vioară şi susţinerea talentelor naţionale.

Source: ipn.md

Keywords:

Festival , muzica , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1997 locuitori

Cubolta este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cubolta și Mărășești. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Sîngerei, și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1997 de locuitori. Satul Cubolta a fost menționat documentar în anul 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.