28 october 2014, 12:17 views 12684
Căldura întîrzie să vină în apartamentele chișinăuienilor
Photo: crimeavector.com.ua
28 october 2014, 12:17 views 12684

Căldura întîrzie să vină în apartamentele chișinăuienilor

Vrem căldură, dar Termocom-ul nu ne aude. Asta spun într-un glas mai mulţi gestionari de blocuri din capitală, care se plîng că locatarii îngheaţă de frig în apartamente, iar întreprinderea nu-i conectează la agentul termic. Şefii Asociaţiilor proprietarilor de locuinţe privatizate recunosc însă că unii consumatori au datorii, dar spun că nu trebuie să sufere şi ceilalţi oameni, care îşi achită la timp facturile. Mai ales că primarul capitalei a dispus ca toată lumea să aibă căldură.

Aliona Chirtoacă este gestionarul a trei blocuri de locuit din sectorul Ciocana al capitalei, unde trăiesc peste 300 de familii. Femeia spune că s-a adresat de trei ori la „Termocom" să-şi ia permisul de conectare a blocurilor la agent termic, dar responsabilii întreprinderii refuză să i-l dea, pe motiv că unii locatari au datorii. Aceasta susţine că suma restanţelor la plata facturii este neînsemnată, pe lîngă procentul de achitări.

În această situaţie sunt mai mulţi gestionari de blocuri din capitală.

De cealaltă parte, reprezentanţii întreprinderi se apără. Ei afirmă că aceste blocuri vor primi căldură, dacă gestionarii vor semna actele de verificare a datoriilor, procedură care ar loc în fiecare an.

Potrivit responsabililor de la Termocom, din cele 2900 de blocuri din capitală 1900 sunt conectate la agentul termic.

Source: www.jurnaltv.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1493
Populația:
9954 locuitori

Cărpineni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horjesti și Carpineni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 9954 de oameni. Satul Cărpineni a fost menționat documentar în anul 1493.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.