03 march 2015, 16:00 views 9735
Noul sistem de achitare pentru călătorie în Chişinău
Photo: timpul.md
03 march 2015, 16:00 views 9735

Noul sistem de achitare pentru călătorie în Chişinău

În troleibuzele şi autobuzele din capitală va fi implementat un nou sistem de achitare pentru călătorie. Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a emis o dispoziţie prin care au fost aprobate principiile generale de implementare a sistemului de taxare electronică.

Noul sistem presupune deţinerea de către pasageri a unor carduri pentru achitarea călătoriilor. Cardurile vor putea fi încărcate prin intermediul diferitor dispozitive, inclusiv terminale, care vor fi instalate în apropierea staţiilor de aşteptare a transportului public.

Odată cu implementarea acestui sistem urmează să fie aprobată o nouă structură de tarifare a serviciilor. Primăria Chişinău va solicita modificarea Codului cu privire la contravenţiile administrative şi anume procedura de sancţionare a călătorilor care se vor eschiva de la plata pentru călătorie.

Perioada de trecere de la sistemul actual de taxare la sistemul de taxare electronică este de şase luni, din momentul implementării proiectului.

Source: jurnal.md

Comments

 (2)
  • #2 Mila Reply Quote selected
    Обрыдло всё, дурь за дурью. Хоть бы женился, жена с тещей что-нибудь путное бы посоветовали, а то с дядюшкой ничего путного в голову не влезает. Хватит насиловать столицу, Доринел, женись скорее (цитата).
  • #1 k5215t Reply Quote selected
    Очередная дурь ударила в в голову нашему градоначальнику
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2052 locuitori

Ruseni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Ruseni și Slobodca. Comuna este aşezată în partea de est a raionului Edineţ pe malul rîului Ciuhur, la o distanţă de 10 km de orașul Edineţ, la o distanţă de 15 km de staţia de cale ferată Rediul Mare şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2052 de oameni. Prima atestare documentară a satului Ruseni din ținutul Hotin datează din 2 mai 1575.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.