03 november 2015, 14:13 views 7888
Municipiul Chișinău va avea în curînd un nou statut
03 november 2015, 14:13 views 7888

Municipiul Chișinău va avea în curînd un nou statut

Noul statut al municipiului Chișinău ar putea fi gata în decurs de două luni, transmite UNIMEDIA.

Grupul de lucru privind elaborarea noului statut al Capitalei s-a întrunit în prima ședință. În cadrul şedinţei a fost aprobat Regulamentul de activitate a grupului şi formate organele de conducere.

Deputaţii l-au ales în calitate de preşedinte al Grupului de lucru pe liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Vlad Filat, iar în calitate de secretar - pe deputatul democrat, Valentina Buliga.

Deputaţii vor defini principiile de organizare şi funcţionare a municipiului Chişinău şi a unităţilor administrativ-teritoriale din componenţa acestuia; competenţele consiliului municipal; atribuţiile primarului şi viceprimarilor, ale secretarului consiliului municipal, pretorilor şi vicepretorilor, precum şi principalele sarcini ale preturilor. De asemenea, va fi stabilită modalitatea de formare şi gestionare a patrimoniului municipal.

Membrii Grupului de lucru fac apel către societatea civilă să vină cu propuneri pentru includerea acestora în proiectul de lege. Toate sugestiile urmează a fi remise Grupului de lucru pentru elaborarea proiectului de lege privind statutul municipiului Chişinău.

Source: unimedia.info

Keywords:

Chisinau , oraș

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9878 locuitori

Cricova este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 9878 de oameni. Orașul Cricova a fost menționat documentar în anul 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.