31 march 2015, 12:20 views 9134
Primarul capitalei cere sancţionarea şoferilor care parchează neregulamentar
31 march 2015, 12:20 views 9134

Primarul capitalei cere sancţionarea şoferilor care parchează neregulamentar

Maşini parcate neregulamentar chiar pe trotuare şi pietoni nevoiţi să le ocolească. Este tabloul de fiecare zi al Chişinăului, o capitală care pretinde să devină europeană. Lipsa locurilor de parcare îi impune pe şoferi să încalce permanent regulamentul. Autorităţile promit că numărul parcărilor, îndeosebi în centrul capitalei, va creşte, iar pe viitor, în tot oraşul, relatează Mesager.

Bulevardul Ștefan cel Mare din capitală în plină zi arată ca o parcare imensă. Mașinile sunt parcate oriunde: pe trotuare, pe marginea carosabilului, sau în stații destinate transportului public. Celelalte artere ale orașului nu se deosebesc nici ele.

Mai nou, nici semnele care interzic oprirea sau parcarea automobilelor nu-i sperie pe șoferi. Pietonii se arată indignați de situație, pentru că, spun ei, trebuie să-și facă loc printre mașini pentru a ajunge la destinație.

Nici amenzile nu-i opresc pe șoferi să parcheze oriunde ar găsi locul prețios. Ei spun că nu au încotro, deoarece nu văd o alternativă pe moment și sunt nevoiți să încalce regula.

Edilul capitalei a declarat că există o strategie a Primăriei privitor la parcări. Dar pentru a fi implementată, este nevoie de schimbarea legislației. „In această strategie sunt prevăzute, inclusiv, parcări multietajate. Este nevoie de introducerea pedepsei pentru parcări neregulamentare, ceea ce o să dea un impuls și sectorului privat pentru a construi asemenea obiective și mai ușor poate va trece și proiectul de construcții a parcărilor sub Piața Marii Adunări Naționale. Totul începe de la pedepsirea șoferilor care opresc neregulamentar", afirmă Dorin Chirtoacă.

Anterior, Primăria Chișinău a propus construcția unei parcări subterane pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, care ar urma sa găzduiască 600 de mașini, iar costul proiectului este estimat la 13 milioane de euro.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1312 locuitori

Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.